Twilight  News

Direktlänk till inlägg 14 november 2009

USA today artikel New Moon

Av Sofie - 14 november 2009 10:30

Hejhej!
Jag har hittat en USA Today artikel på www.twilightguide.com som jag tyckte var jättebra så jag har översatt den här åt er :)

För att läsa hela på engelska,tryck här!

Kristen Stewart stars as teen heroine Bella. She's one angle of the love triangle. The others: Taylor Lautner as werewolf Jacob and Robert Pattinson as vampire Edward. New Moon opens in theaters Nov. 20.

Kristen spelar tonårshjältinnan Bella. Hon är en vinkel av kärlekstriangeln. De andra: Taylor Lautner som varulven Jacob och Robert Pattinson som vampyren Edward. New Moon har premiär på biograferna den 20 november.

"Vi kom alla bra överens och vi är i detta tillsammans" säger Taylor Lautner. "Rob Pattinson gjorde ett fantastisk jobb med att ge Edward liv. Jag bara hoppas fans tror att jag gjorde desamma med Jacob".

 

New Moon), and that allows Jacob in," says director Chris Weitz. "You can understand why Bella starts to develop feelings for him. He's the right man at a frightening time for her, and his devotion is touching. Even die-hard Edward people will understand."" width="245" />

"Edward gör ett dumt beslut när han lämnar Bella i New Moon för det släpper in Jacob direkt" säger regissören Chris Weitz. "Du kan förstår varför Bella börjar utveckla känslor för honom. Han är rätt man för henne under denna skrämmande tid, och hans tillgivenhet är rörande.Även män som Edward kommer förstå".

 

Söta vampyrer? Det är så förra numret av Vanity Fair. Tack för en stor förändring i Twilight universum när en annan sorts sexig grupp tar över när New Moon går på biograferna den 20 november.


Scenen som seals the deal kommer ungefär efter en tredjedel av den andra romansen baserad på författaren Stephenie Meyers pengamaskin av övermänsklig såpopera.


Förtvivlade tonårshjältinnan Bella (Kristen Stewart) har blivit lite av en våghals ända sedan hennes blodsugande älskling Edward Cullen (Robert Pattinson) bestämde att han inte var bra för henne och försvann. När hon söker adrenalinkickar hamnar hon vid sidan av en väg,blödande efter att ha kraschat med sin motorcykel. 


Till räddning är barndomsvännen Jacob Black (Taylor Lautner),den rara infödingspojken som har biffat upp sig till en Adonis ända sedan hans varulvsgener satts igång. 


När han plötsligt drar av sin tshirt för att täcka Bellas sår,är den biffen verkligen serverad.


"Did you know you're sort of beautiful?" frågar hon när hon lite snurrigt kollar upp på honom med frågande ögon.


När Lautner,17,pratar i telefon kan du nästan känna honom rodna. "Det är ganska konstigt för mig,och lite pinsamt" säger han när han visar sin nya fysik, resultatet av att lägga på sig 13 kilo muskler för att kunna fortsätta spela Jacob. "Men det var vad som krävdes för karaktären".


När det nu var dom två,typ,så är där nu tre stycken och en kärlekstriangel är startad mellan Bella och hennes möjliga monster-partners. Och även fast där är skräckfilms-hintar och eviga faror börjar konflikten likna något du kan finna i någon av Jane Austins romaner.


Edward är den första kärleken, en besatthet driven av önskans lågor och tortyren av sorg när han inte är nära. Jacob är den lojala kompisen, killen du har det lätt med och som känner dig bättre än någon annan, som sakta utvecklas till något så mycket mer. 


Att välja team


Det är fantastin som många finner oemotståndligt. "Vi vill att någon ska slåss om oss" säger relationsexperten Gilda Carle."Det får oss att känna oss mer som ett pris. Och att någon vill slåss över oss,får honom att känna sig som att han vunnit ett pris,något som inte var lätt att få. I verkligheten är trianglarna hemska.Men att istället uppleva dom i böcker och filmer gör att vi kan hantera dom mer lämpligt". 


Och mer tävlingsinriktat också. Enda sedan New Moon publicerades 2006, har fans bestämt sig för att vara antingen Team Edward eller Team Jacob.


Bilagor har bara fördjupat sig då Edward och Jacob har gjort sig stora på bioduken som snygga skådespelare. "Det har varit fantastiskt att se hur denna grupp av okända skådespelare nu på framsidor av tidningar flera gånger i veckan" säger TwilightMOMs mediaregissör Kristen Starkweather,40 år,från Clovis,Calif. "Många människor som inte tycker om Jacob i boken har ändrat deras åsikt om honom för att Taylor spelar honom. Jag tror denna filmen kommer göra att Jacob och Taylor kommer framåt".


Där är för och nackdelar på båda sidorna. Edward är en odödlig som ser ut som en grubblande men snygg manlig modell, även fast att han är över 100 år, klär sig som en rockstjärna och poet och hans hy glittrar i solen. Nackdelar: En vegetarisk vampyr som dricker djurblod,så han är inte så rolig i restauranger. Och hans hy känns som is att ta på.


Jacob är en yngre gymnasieelev som kommer sluta åldras när han fortsätter att byta form,har djurisk dragning,är halvnaken nästan hela tiden då hans temperatur ligger runt 42-43 grader och han är en talangfull mekaniker. Nackdelar: Han har ett hemskt temperament som får honom att förvandlas till en arg varg i en hästs storlek. Och han är inte Edward.


"New Moon är en uppbyggning av triangeln" säger Melissa Rosenberg, manusförfattaren till alla filmerna baseras på böckerna,än så länge, inkl. nästa sommars Eclipse.

"Edward är den ultimata killen i Twilight och där är massivt många som är på hans sida. Utmaningen för New Moon var att sätta upp ett tredje ben i trianglen, med att Jacob skulle vara en stark nog tävling för honomm. På det sättet blir Bellas val i Eclipse faktiskt svårt. Men i New Moon, då kommer publiken vara tvivlande".


Pattinson,23 år, den snygga britten som spelar Edward hoppade tidigt ut som cover-boy efter att den första filmen drog in ungefär 400 miljoner dollar från världen. Jacob,ganska mänsklig just då,hade bara endel få scener. Men Lautner håller på att ta igen, speciellt efter att hans möjliga flickvän,country-sötnosen Taylor Swift, skickade honom en kyss och viskade hans namn när hon höll Saturday Night Live.


Växande skönheter


I New Moon "gör Edward ett dumt beslut när han lämnar Bella i New Moon för det släpper in Jacob direkt" säger regissören Chris Weitz. "Du kan förstår varför Bella börjar utveckla känslor för honom. Han är rätt man för henne under denna skrämmande tid, och hans tillgivenhet är rörande.Även män som Edward kommer förstå". 


Stewart, 19 år, tyckte verkligen om ändringen framför kameran. "Dom båda får mig att känna mig helt annorlunda",säger hon om sina kollegor. "Taylor är en impulsiv skådespelare,inga metoder alls" Det är väldigt lätt att le med honom. Med Rob,vi har båda en tendens att oroa oss och att överanalysera allt".


Och om det skulle vara nån rivalitet mellan de två manliga skådespelarna: "Jag tror Rob tyckte om att reta Taylor för hans träningsprogram" säger Weitz. Men Pattinson verkar mer än redo att dela paparazzi-propellen som är Twilight hypen. "Rob skulle vilja att jag sa 'Detta är Taylors film. Rob är inte med i den alls'. Men subtraktion blir multiplikation i detta fallet. Det kommer skapa mer hysteri,inte mindre".


Lautner säger att där finns bara ett team när det kommer till att göra filmerna."Vi kom alla bra överens och vi är i detta tillsammans" säger Taylor Lautner. "Rob Pattinson gjorde ett fantastisk jobb med att ge Edward liv. Jag bara hoppas fans tror att jag gjorde desamma med Jacob".


Även Twilights skapare tycker inte om att skapa favoriter. Men...


När hon började med Jacob, kunde inte Meyer hjälpa att falla för hans charm. Karaktärerna fanns redan i första boken som ett sätt att förklara det spända förhållandet mellan Quileute stammen och Cullenklanen för Bella,nykomlingen i Forks,Washington. Han växte in till en central karaktär, och i New Moon gick Meyer tillochmed tillbaka och lade till mer av honom och hans pappa när Twilight var i redigeringsstadiet. 


Som hon skrev på sin hemsida: "Jacob var min första erfarenhet av att en karaktär tar över- en liten karaktär som utvecklar värme och liv så jag kunde inte ha kvar honom i en liten roll... Även när Jacob var med i kapitel 6 i twilight var han så levande. Jag gillade honom. Mer än jag borde för en sån liten roll".


Casting drama


Men,varulven har alltid varit förloraren,sedan börjar, även fast att Bella måste göra en uppoffring att bli vampyr för att stanna med Edward.


"Jag blev Team Jacob, tidigt 2007, och då var det inte lätt att hitta en annan Jacobian", säger Kat Johnson,39 år,från Phoeniz, som ser över den nästan månad gamla QuileuteWolfPack.com. "När vi faktiskt hittade varandra, höll vi fast vid varandra,för stöd, säkra på att Jacob är bättre och det nyttigaste valet för Bella. Där är en tillfredställelse som kommer från at thejapå en karaktär som är upp emot alla odds, för att hans vinst skulle vara så mycket sötare".


För att lägga till mer till den känslan är att Lautner nästan var tvungen att lämna New Moon cast då Weitz,som tog över efter Twilights regissör Catherine Hardwicke, inte trodde att han kunde fylla Jacobs övermänskliga dimensioner.


"När Taylor först blev tillsatt, var där några som undrade om han kunde ge vad man var tvungen att ge" säger Johnson. "Men i slutet,övertygade han oss att han kunde vara Jacob vi börjat älska i boken"."


Så mycket att där var ilska när det kom fram att han kanske skulle ersättas i New moon. Istället,låste Lautner in sig i gymmet och bevisade att han var värt den. "Han blev helt och hållet Jacob och den diciplinen och den uthålligheten var så Jacob".  


Tillslut, kärlekstriangeln är mer än att välja ett lag. Det är om behövandet för en ung tjej att se vad som finns där ute innan hon slår sig ned.


"För mig,som vuxen,skulle det inte vara trovärdigt ifall Bella förälskade sig i en kille och ägnade hela hennes evighet åt honom genom att ge upp sin mänsklighet",säger Lori Joffs,35 år, från Nashville,och skaparen av Twilight Lexicon. "Det är bättre ifall hon har alternativ och kan se hur en framtid med Jacob skulle bli. På det sättet vet hon att hon inte kan leva utan Edward".


Manusförfattaren Rosenberg håller med. "Det är inte bara om vilken kille jag vill ha. Det är ett val av livsstil. Med Jacob skulle du ha ett jordnära liv, ett normalt liv på många sätt med familj och barn. Edward representerar ett himmelskt och fantastiskt liv. Det gör den starka triangeln. Faktiskt,att bara välja vilken kille eller tjej du vill ha,är ganska ytligt".

 

"För Bella är det en fråga mellan liv och död. Bokstavligt".Kommentera gärna vad du tyckte om artikeln! Jag tyckte den var sjukt intressant iaf!

Lång att översätta,men så värt det!


Kram
Christina<3

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se