Twilight  News

Direktlänk till inlägg 11 maj 2010

House of Night boktips

Av Sofie - 11 maj 2010 19:15

Hejsan :)


Jag har fått en fråga som jag hade tänkt att svara på,

Fråga: behöver nått nytt att läsa. Tänkte fråga om du har några bokförslag??


Svar: Jag har inte hunnit läsa så mycket den senaste tiden men jag har precis påbörjat en ny  bokserie på engelska som heter House of Night.

Det finns just nu 8 böcker i serien och de 8 böckerna är och de finns också på svenska:

Marked-Vampyrens märke
Betrayed-Sveket
Chosen-Utvald
Untamed-Svart Ängel, på svenska ej utkommen
Hunted-Jagad, på svenska ej utkommen
Tempted, svenska ej utkommen
Burned, på svenska ej utkommen
Awakened, ej utkommen på svenska

 

Böckerna finns på adlibris.se och de engelska kostar mellan 90kr-145 beroende på om de är inbundna eller pocket. De svenska kostar mellan 39kr och 99kr beroende på pocket och häftad.

 

Böckerna handlar om Zoey som är lik de flesta toåringarna, går i skolan, fikar med kompisar och har trevliga filmkvällar med tjejkompisarna. Men en dag står en kille vid hennes skåp i skolan och han är odöd eller omänsklig. Han har uppgiften att spåra tonåringar med ett speciellt DNA vilket är att bli vampyr, Zoey blir märkt med Vampyrens märke i pannan vilket är ett märke som symboliserar att hon nu tillhör natten.


Zoey har inget val och kan inte återvända till det mänskliga livet och hon måste snart söka sig till The House of Night. Där ska hon under några år genomgå förvandlingen till vampyr, om hon klarar förvandlingen vill säga. Det är inte alla som gör det, endel kroppar stöter bort förändringen och då dör man.


Jag blev tipsad av en kompis som snart har läst alla böckerna och hon kan inte sluta läsa dem. Hon sa till mig att jag måste läsa dem, och hon sa till och med att de var bättre än Twilight böckerna och då tänkte jag att det var värt ett fösök. För det finns inte mycket som slår dom ^^

Jag håller just nu på att läsa den första boken och har kommit in i den och tycker att den är bra! Såjag hoppas att det var lite tips till er som behöver lite ny läsning :D

Om någon av er läser de här böckerna, kommentera gärna vad ni tycker om dom ;) Kramar Bellz <3


Bildkälla

 
ANNONS
 
Ingen bild

Milla

11 maj 2010 20:32

nice kanske skulle läsa dom
hehe behöver något nytt, tack för att du bloggar så bra!

 
Hannah

Hannah

11 maj 2010 21:14

Vad roligt att du skrev om House of Night-böckerna här!!! :D
Älskar dom böckerna, som du ju vet vid det här laget! ^^

Zoey Redbird är en så himla bra karaktär. Men jag har även många fler favoriter, bla. några djur!
Tycker det är kul att P.C och Kristin Cast stavar ordet "vampyr" - "Vampyre" på engelska istället för det vanliga ordet "Vampire". :)

Jag hoppas att du [Bellz] läser fler än bara "Marked".
Jag har läst/och läser dom på engelska. Dom är så klart bäst på originalspråk. Läser om "Marked" igen. Den är så grymt bra! Fast favoriten i serien är nog "Tempted" [bok nr 6 i serien]. Författaren P.C Cast har väl typ nyss börjat skriva på "Awakened" [bok nr 8].. har jag för mig.. Så den finns inte ute ännu men förhoppningsvis så kommer den ut ganska snabbt. Man vet ju aldrig. :)

Hoppas att fler vill läsa den bok-serien och inte bara "Twilight"-serien, även om dom är väldigt bra! ;)

Jag är helt fast i the House of Night! Bästa vampyr-böckerna just nu!
Vampyrerna där är inte lika som i "Twilight" bara så ni vet. Helt annorlunda faktiskt men de är coola som fan! ^^
Rekommenderar dom mycket till alla som gillar att läsa om vampyrer, gott mot ont, spänning, kärlek m.m

LÄS DOM! GILLA DOM! ÄLSKA DOM! :D

http://hardcorebabydyke.blogspot.com

 
ussan

ussan

12 maj 2010 16:12

Jag har läst första och andra boken , o jag ÄLSKAR dom!! :D

http://www.usseb.blogg.se

 
elle

elle

13 maj 2010 15:01

jag har läst nr 1 och nr 2 :)
eller jag håller på med 1:an ,jag började med 2:an haha:D fick den i julklapp av min kusin och jag ville läsa den så jaa ,jag vet vad som kommer att hända :P

nää de är inte bättre än Twilight!
men de är helt okej, min kompis håller på med 4 och hon säger att de blir snuskigare ju längre in i serien man kommer!(I USa så är de från 11 år)
men jag vet vad som händer i 3:an hon avslöjade det hehe lite pinsamt för alla killar i klassen hörde haha lite skojsigt ändå att se deras min!:)
men det är kul att läsa serier tycker jag :D vart är du i boken?

Kram E

http://hallonflickan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carolina

16 maj 2010 14:53

Jag har den första boken. Fattar ingenting än så länge.

 
Ingen bild

Jess

23 maj 2010 15:21

Jag har läst de tre första böckerna på svenska eftersom jag är urusel på engelska, jag skulle fatta typ en fjärdedel av texten om jag läste de på engelska. Jag älskar verkligen den här serien.

 
Ingen bild

Emma

3 juli 2010 19:02

Hejsan! :D Jag älskar verkligen house of night serien, har läst alla som kommit ut på svenska :) Jag undrar bara ifall du vet när Hunted kommer ut på svenska? :)

 
Ingen bild

mej

28 juli 2010 10:36

vet nån vad temped, burned, och stolen heter på svenska?

 
Ingen bild

Me

1 augusti 2010 08:40

1. Vampyrens märke (Engelsk titel är Marked) (år 2007 på engelska och år 2009 på svenska)
2. Sveket (Engelsk titel är Betrayed) (år 2007

 
Ingen bild

me cutie :*

1 augusti 2010 14:29

jag har typ blivit värsta tönten, jag älskar vamyr böcker som handlar om kärlek och shit jag hatade och läsa innan men kompis tvingade mig läsa twilight och jag vart beroende jag har läst hela serien typ 5 ggr och jag ville inte läsa ngt annat FÖR JAG HATAR ATT LÄSA FÖRESTEN! men house of night är det ända jag kan läsa förutom twilight så den är väl typ bra förutom att dom är så jävla sega att få dom översatta t svenska jag har redan läst ut dom 4 första och 3-4 tog mig mindre än 24 timmar asså jävla patetiskt liv men
1, vamyren märke inte så bra förutom att jag älskar afrodites bitchighet och erik verkar skit snygg
2, sveket heath totall nolla, erik säkert (hoppas dom gör film så får man se) skit snygg men blake (läraren) helt slämmig hatar killar som är ute efter det ju fast det märker man i 3 och man märker på honom i sveket att han bara är farsinerad av hennes märke men det är mycke mer en till triangel drama där fast väldigt änkelt att fixa blake vet ju för mycket men det får ni veta i Utvald ^^
utvald , alla tre killar dumpar henne men det är ju inte så konstigt hon är ju otrogen mot erik med blak och då bröts präglingen mellen heath och zoey men det blir en prägling mellan loren blake och hon fast han uttnytjar henne för sex och neferet men han dör jue stakars han men så går det stackars erik (men det finns en sida där man kan läsa bak sidan av dom 7 första böckerna och första kapitlet i varje bok men dessutom har dom bilder över hur dom ser ut och där är inte erik så jävla snygg med hans märke men eftersom att han är afrodites ex och zoey ex så måste han vara snygg jaja men han fullbordade hans förändring och stack
4 svart ängel eftersom allt dödande kom erik tillbaka men som lärare (zoeys!!) lärare och värsta smaskiga scenen mellan dom

dom andra kan man inte läsa på svenska

om ni vill se hur dom ser ut http://www.houseofnightseries.com/

tyck på campus ^^ bye bitches

 
Veronica

Veronica

8 november 2010 20:24

Jag kan inte läsa dom på engelska tyvärr men jag har läst alla 5 på svenska och dom är sjukt bra! Kan inte sluta läsa dom! ;) Väntar på att 6an ska komma ut på svenska nu bara :P

http://veronicapettersson.blogg.se

 
Ingen bild

Johanna

14 november 2010 12:55

Jag älskar Twilight och jag älskar house of night. Vill att 6:e boken ska komma ut på svenska nu. Jag läser just nu vampire academy nu. Lite jobbig att komma in i men sedan flyter det på bra. Har läst första och andra måste gå och köpa tredje i morgon eftersom andra boken tog slut idag. Det är ett litet tips.

 
Rebecca

Rebecca

12 april 2011 22:29

Hejsan, jag börja läsa första boken förra veckan,
och igår börja jag på den andra och idag i skolan så läste jag ut den! Asså den här bokserien är sjukt bra, men jag undrar om dom komma eller har kommit ut på film?

http://beccaandersson.devote.se

Sofie

15 april 2011 17:13

De finns ännu inte som film, men letade runt lite och det ser ut som de funderar på att göra film av böckerna. Det är nog inte riktigt klart, men läste på imdb att de hade förhandlingar om det :) Det är nog bara att vänta och se hur det blir :)

 
Ingen bild

Matilda

20 april 2011 19:12

Jag älskar dom böckerna!!!<3<3

Sofie

20 april 2011 21:19

de är verkligen bra! :)

 
Ingen bild

Emma

8 maj 2011 20:24

jag har svårt för att läsa men dom här har jag fastnat för och på under en månad har jag läst ut 1-5 =) underbar historia.. så fort jag är färdig med alla ska jag börja läsa vampire acadamy

Sofie

9 maj 2011 07:34

Va roligt att du tycker om dom! :) Det var ett tag sen jag läste den serien nu, men jag läste aldrig hela för det kom så mycket emellan :/ Men kanske skulle ta och läsa resten av dom nu i sommar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se