Twilight  News

Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

Roses - Kap 4

Av Sofie - 11 juli 2010 14:25

Hejsan allihop, hoppas er helg har varit toppen. Det har i varje fall min varit, fylld med sol och bad=)


Här kommer det fjärde kapitlet av Roses Efter det här kapitlet har jag det femte klart och sen är kapitel sex snart färdigt också. Har haft en liten svacka i skrivandet, har hållit på med kapitel sex i flera veckor nu men inte vetat hur jag skulle skriva det men det lossnade tillslut och nu går det bra igen. Så det finns två kapitel till och sen så lär jag skriva en del fler ;D


Har ni inte läst de tidigare delarna? Tryck här så kan ni läsa dem.


Enjoy!Kapitel 4

Det tog oss lång tid att springa.


”Vi springer bara rakt in.” sa Carlisle som sprang först av oss. ”De kommer höra oss men det ger dem mindre tid att förbereda sig om de inte får någon vidare förvarning om att vi kommer.” fortsatte han. ”Vi gör så här.” sa jag bestämt. ”Jag tar hand om Jane så tar ni Demetri.”


”Du får vara snabb Rose, använder Jane sin gåva mot dig först är det klippt.” sa Edward. Jag svarade ett kort ja, sen såg jag mig omkring där vi sprang. Alaska var så vackert men jag såg det inte ens. Det jag såg för mitt inre var Bella. Hon hade varit viktig för min familjs beskydd när Volturi kommit för Nessie men det var precis som hon inte kommit över det och nu trodde att hon var det enda som skyddade oss mot döden. Men så var det inte. Vi hade klarat rädda Alice och Jasper undan dem. Men Bella hade börjat bli outhärdlig med alla sina utläggningar om hur viktig hon var. Jag klarade snart inte av det längre. Men hon var inte så illa när hon var människa. Det var efter förvandlingen och efter striden hon blivit sådan här.Jag kom plötsligt på att Edward kunde höra mig.

”Förlåt.” tänkte jag.

”Det gör inget Rose. Jag har själv tänkt i samma banor det senaste. Den Bella jag älskar finns inte längre. Hon försvann bit efter bit när hon upptäckte sin gåva.” svarade Edward i sina tankar.

”Har du tänkt göra något åt saken?” undrade jag försiktigt. Jag ville inte att han skulle bli upprörd. ”Jag måste prata med henne men jag vet inte hur.” svarade han.

”Jag kan prata med henne Edward. Jag vet hur svårt det skulle bli för dig.”

”Tack Rose, men jag måste nog göra det själv.”

”Var inte en sådan jävla gentleman hela tiden Edward.” fräste jag. ”Du måste inte göra allt skitjobb själv hela tiden. Du vet att det sårar Bella mindre om det är jag som säger det. Vi är faktiskt skyldiga henne det.”

”Du har väl rätt.” suckade han.

”Det har jag alltid.” svarade jag retsamt. Edward skrattade lågt.


”Vad är det Edward?” undrade Emmett nyfiket.

”Du har en rolig flickvän Em.” svarade han.

”Vi har faktiskt gift oss ganska många gånger genom åren så hon är faktiskt min fru.” sa Emmett lite surt. ”Men Rose älskar mig egentligen, visst gör du Rose?” sa Edward retsamt. Jag hakade självklart på.  Det finns inget roligare än att reta Emmett. ”Självklart gör jag det Edward älskling.” sa jag passionerat. Man riktigt såg hur Emmett började koka av ilska. Men då jag kysste Edward på kinden för att driva det hela lite längre hände det något.

Plötsligt var jag upptryckt mot ett träd. Med Emmetts hand tryckt mot min strupe. Givetvis gjorde det inte ont eller så, och att kväva en vampyr är en omöjlighet. Men det var en hotfull gest, det fanns inte en chans att jag skulle kunna komma loss själv.

”Emmett!” skrek Jasper och så drog han, Jasper och Edward bort honom från mig.

”Rose, jag är så ledsen…” sa Emmett ångestfyllt och försökte krama mig.

”Håll dig borta från mig.” skrek jag argt. Han fortsatte komma närmre. Då kom alla till min räddning och ställde sig emellan mig och Emmett.

 ”Nej Emmett.” sa Edward lågt.

”Vi har inte tid med din jävla svartsjuka nu Emmett.” fräste jag argt. ”Vi har några att rädda som ni alla kanske minns?” fortsatte jag.

”Vi måste fortsätta springa.” sa Carlisle.

”Klarar du dig Rose?” frågade Esme mjukt. Jag nickade och så började vi alla springa igen.

”Rose, jag är inte svartsjuk.” sa Emmett.

”Nej men visst.” sa jag ironiskt.

”Jag tycker bara att vi ska visa varandra respekt, man gör inte så när man varit tillsammans så länge som vi varit tillsammans.” fortsatte han.

”Emmett, du uppför dig som om du vore född på 1600-talet. Men det är faktiskt Carlisle som är det så därför tycker jag du ska hålla käften.” sa jag argt. Emmett fattade vinken och Carlisle fick en skrattattack som han tystnade ner väldigt snabbt när han såg hur ledsen jag var. Men Emmett tänkte inget som var riktat till mig så därför kunde jag stänga hans tankar ute ganska bra. Edward höll också sina tankar för sig själv. Och jag ansträngde mig för att stänga Edward ute.

Jag beslutade mig för att ta upp ett ämne ingen ville prata om. Bella.

”Jag står inte ut med Bella längre.” sa jag enkelt för att se om jag fick medhåll. Edward hakade på, han förstod att ingen skulle säga vad de tyckte om inte han sa vad han tyckte om Bella först.

”Bella har förändrats sen hon upptäckte sin gåva. Hon är inte den Bella jag älskar längre.” sa han med ett sorgset tonfall som sa så mycket mer än vad hans ord gjorde.

”Jag håller med. Hon är inte samma person längre.” hakade Jasper försiktigt på.

”Jag håller också med.” sa Alice.

”Jag ska prata med henne när vi kommer hem. Vi kan inte ha en sådan här grej mellan oss i en viktig tid som den här. Vi kommer bli tvungna att släppa Jane och Demetri när vi har hindrat dem. Annars kommer hela gardet komma väldigt snart. Släpper vi dem har vi mer tid.” sa jag bestämt.

”Rose?” sa Edward frågande.

”Ja?” sa jag irriterat. Varför skulle han alltid byta ämne så fort jag sa något smart?


”Har du slutat tänka eller något?” sa Edward. ”Nog för att jag är blond Edward men jag kan faktiskt tänka ändå!” replikerade jag tillbaka. Alice och Esme började fnissa. Jasper och Carlisle också men betydligt lägre. De hade sin manliga stolthet att tänka på. Det var bara Emmett som var helt tyst.

”Jag hör inte dina tankar Rose. De försvann för några sekunder sen.” sa Edward enkelt.

”Det är som om du har skölden.” fortsatte han fundersamt.

”Men det är omöjligt!” invände Carlisle. ”Bella måste vara alldeles nära isåfall.”

”Inom en radie på 9.22 mil.” sa jag hätskt. ”BELLA!” vrålade jag. Tillräckligt högt för att hon skulle höra om hon var inom radien. Nu när vi koncentrerade oss på att lyssna hörde vi henne tydligt.

”BELLA!” skrek jag igen. Hon rörde sig emot oss nu. Alla var väldigt spända, ingen visste hur det här skulle sluta. Ingen visste hur mycket Bella hört. Som tur var hade hon i alla fall inte hört min och Edwards tankekonversation.

Plötsligt stod hon bland träden med oss. ”Isabella.” sa jag kallt.

”Rosalie.” sa hon i samma tonfall.

”Vi pratade precis om dig. Vi vill att du antingen lägger av med storhetsvansinnet eller att du lämnar oss. För alltid” fortsatte jag kallt.


Ett sus drog igenom folkmassan. Jag hade sagt vad alla tänkte innerst inne, i lite grövre ordalag bara, men ingen trodde jag skulle våga säga det i hennes ansikte.

”Om jag går, går Renesmee.” sa hon chockat.

”Det är främst jag, Edward och Jake som har tagit hand om henne i månader Bella.” sa jag argt. Att hon ens vågade hota med Nessie. Precis som om Edward och Jake skulle låta Bella ta henne. Visst, det är Bellas dotter men inte ens Nessie ansåg att Bella var hennes mamma längre. Det hade hon börjat kalla mig för flera veckor sedan och Bella visste om det.

”Du vet mycket väl att Nessie började kalla mig för mamma för flera veckor sen. Jag berättade det för dig men du brydde dig inte ens. Du sa bara något om att du behövde träna på din sköld och så gick du.” fortsatte jag.

”Ja men vad spelar det för roll då?” frågade Bella. ”Jag behöver faktiskt träna på min sköld, ifall Volturi kommer eller så. Vem ska annars skydda oss?” fortsatte hon upprört.


”Och här har vi storhetsvansinnet jag pratade om. Kommer du aldrig fatta att vi klarar oss själva? Visst skölden förenklar saker och ting men vi klarar oss utan den. Vi har klarat av ett angrepp från Volturi som du inte känner till.” sa jag. Bellas ögon vidgades av chock.

”Ja men då var väl inte Jane och Alec med…” sa Bella men jag avbröt henne. ”Du vet mycket väl att Jane och Alec är mycket äldre än vad jag är. De är ju t.o.m äldre än Carlisle så det är klart att de var med.” suckade jag.


”Bara gå Bella.” sa Edward sorgset.

”Edward!” nästan skrek Bella. ”Sluta!”

 ”Den här gången lämnade du mig. Du har inte varit Bella sedan förvandlingen och det vet du. Den Bella jag känner skulle aldrig hålla på såhär.” sa han enkelt, men sorgen lyste igenom.

”Men…” sa Bella men hon blev genast avbruten.

”Bella lyssna. Bara gå. Sök upp Jenks och skaffa en ny identitet och försvinn bara.” Alice darrade på rösten. Det kunde inte vara enkelt att bryta med sin bästa vän men Alice visste att den Bella hon kände inte fanns längre.


”Esme, Carlisle?” Nu sökte Bella efter stöd. Båda skakade på sina huvuden. ”Bella du har inget stöd här. Bara gå.” sa jag.

”Hon har visst stöd.” sa Emmett. ”Jag står bakom henne till 100 %. Jag älskar henne.”


Jag skrek till av chock.


Sedan kysste Emmett Bella. Jag såg i deras tankar att detta och mer, hänt förut.

”DIN JÄVEL” skrek jag och tog tag i Emmett och slängde in honom i ett träd. ”DIN SKENHELIGA JÄVEL! DU SÄGER ATT JAG SKA VISA DIG RESPEKT! DU ÄR JU HELT JÄVLA GALEN!” skrek jag. Emmett tystade mig väldigt effektivt med en örfil. Då kastade sig både Jasper och Edward över honom.

”Du skulle bara våga göra om det där!” morrade Jasper.

”Vad ska jag inte göra om? Kyssa Bella har jag definitivt intentioner att göra även i framtiden, men slå Rose kommer jag inte kunna göra mer eftersom jag kommer lämna er alla tillsammans med Bella.” sa han hetsigt. Emmett var som galen. Såhär hade ingen sett honom förut.

Så var båda borta. De tog varandras händer och sprang.

”Hände det där verkligen?” sa Esme matt. ”Jag tror det älskling.” svarade Carlisle lite förvirrat. Jag och Edward bara stirrade ut i luften. Våra partners hade rymt med varandra.Säger som vanligt, läs och kommentera!

Kram!
//Marielle=)

 
ANNONS
 
AnnG

AnnG

11 juli 2010 15:27

Du är duktig, det är en bra historia! :) Men kom ihåg att Rosalie inte kan läsa tankar, alltså kan inte Edward svara henne genom sina tankar :P Han hör hennes, men för att hon ska förstå kan han ju bara svara högt :) Eller?

http://kastasand.blogg.se

 
Ingen bild

Narjess

11 juli 2010 16:51

Jag hatar inte det , och jag gillar inte det . Var du tvungen att göra så att Bella och Emmet blir kära och att Edward inte älskar Bella längre?! Det förstör ju det hela. Ta inte ila upp , storyn är bra men den hade varit mycket bättre om Edward och Bella fortfarande älskade varandra. :P Och att Bella inte blev så bitchig:D

 
Ingen bild

Felicia

11 juli 2010 17:22

Asså du är duktig o så men berättelsen håller på att spra ur, sluta snälla innan det är försent..
Liksom ofta, nessie skulle kalla rosalie sin mamma, Bella o Edward sluta älska varandra och att Bella o emmet bli ett par!
Hallå jag trodde den här berättelsen skulle vara lite realistisk allafall...

 
Ingen bild

Jolie

11 juli 2010 17:31

Du ä duktig men jag ogillaer tanken att du ändrat Stephenies syn på sina vampyrer. Såklart är det kul med fan-fiction. Men bella skulle aldrig bli galen och svika edward, Emmett skulle aldrig svika rosalie. När en vmapyr väl blir kär så är den ju det för alltid, liksom när Victoria hämnas james död. Jag ogillar det verkligen så jätteledsen, du är duktig men det är för mycket förvrängt av Stephenies historia för min smak. Men bli inte ledsen, det ärj u kritik och du är enormt duktig på att skriva. :) Men jag ogillar tyvärr den här historien på grund av detta. Hur ed och bellas kärlek minskar, hennes storhetsvansinne, emmetts kärlek till bella, m.m

 
Love

Love

11 juli 2010 18:56

Skulle bara kolla förbi lite snabbt men blev helt fast!
Den är otrolig :) Jag är Team Edward+Bella så tycker inte om att dom inte är tsm längre men jag älskar verkligen att du har gjort den på ditt eget sätt

http://www.edwardbella.se

 
Ingen bild

sarah

11 juli 2010 20:14

Tyvärr det här gör mig ledsen du har förstört Bella Edward histoorien.Jag försöker tänka att allt det här inte egentligen händer,jag är så besviken de andra kapitelarna var mycket bättre.Men tyvärr...Det här låter otrligt biligt,älskar du verkligen Twilight???Jag undrar hur du kunde skriva sånt här skit.Sååå biligt,jag är mycket besviken.Hejdå

 
Ingen bild

Jullllleeeeeee

11 juli 2010 20:38

GASCH! Shot, fy fan. Var får du allt ifrån. SEriöst, Emmett+Bella :O Shiet! Nästa del... fooort? snälla :'(

 
Ingen bild

reaaaar

11 juli 2010 21:29

Det här sög mycket!

 
Rosa

Rosa

11 juli 2010 22:53

Tyvärr måste jag säga att jag håller med de flesta här :( Det här var ingen bra,alls.

http://thetwilightsagafreaks.bloggproffs.se

 
Ingen bild

linnéa

12 juli 2010 02:11

för mycket drama, du skriver bra prosa men historien spårar ur och tar ett heeelt annat sidospår som inte stephanie skulle gjort. blir lite pannkaka av det men som sagt du kan verkligen skriva. Har du funderat på att skriva eget istället?
lycka till!

 
Marielle

Marielle

12 juli 2010 02:30

linnéa: Jag har faktiskt skrivit några kapitel på en egen historia, men det är ju inget jag kan publicera här, på en Twilightblogg liksom =)
Kram!

http://mytwilight.bloggagratis.se

 
Love

Love

12 juli 2010 10:04

Tråkigt men de kommentarer som du skrev i ett inlägg...:(
Men jag älskar den! Skulle tom printa ut alla kap. och bara läsa som en vanlig bok! Satsa verkligen på den här :D

http://www.edwardbella.se

 
Ingen bild

Marie

12 juli 2010 10:19

Folks kommentarer är ju löjliga :P Hur skulle hon kunna ändra Stephenie Meyers syn på vampyrerna? Och det spelar väl ingen roll att Stephenie Meyer inte skulle ha skrivit såhär? Stephenie har dessutom inte så mycket med det här att göra, det är inte hennes fan fiction och Marielle får skriva vad hon vill, om hon så vill att Esme dödar Edward, Bella blir emo och Renesme tar över hela världen. Fortsätt skriv! :)

 
Callis

Callis

12 juli 2010 10:29

Väldigt bra. (:

http://rockandhopp.blogg.se

 
Ingen bild

Lollo

12 juli 2010 13:57

Jag gillar hur du skriver och fantiserar. Det blir en bra berättelse.
Men Emmett och Bella? Inget Edward och Bella?
Visst jag tycker om det du skriver men..., det blir inte samma när Emmett och Bella blir tillsammans - inte Bella och Edward.
Jag hoppas det blir bättre med det i ett senare kapitel. Men sluta INTE!
Jag älskar att läsa det.. ;)
xoxo

 
Ingen bild

Sophia

12 juli 2010 23:30

Hejsan,

jag tycker att du är en grym författare, dock tycker jag att det börjar bli lite konstigt men inte det ALLA andra tycker. Det var någon som skrev "Liksom ofta, nessie skulle kalla rosalie sin mamma" och det är det jag tycker är konstigt.

Du har stor fantasi och som sagt du gör ett grymt jobb =)

Kram S

 
Latti

Latti

13 juli 2010 20:02

Alla andra delar har varit riktigt bra och du är en grym författare men denna delen var seriöst den sämsta ever! Nessie skulle aldrig kalla Rose för mamma då hon t.o.m kommer ihåg tiden då Bella födde henne, och hon kom ihåg vad Bella fick gå igenom för hennes skull. Emmet skulle aldrig lämna Rosalie för Emmet då både han och hon känner och vet att de är varandras livs kärlek och självfränder. Bella ser Emmet som endast en bror och inget mer, och även för henne är Edward mer än hon någonsin önskat sig. Bella skulle heller inte bli så kaxig och bitchig (Det är Rosalies jobb :P) för hon ser sig själv som en blyg, tjej och feg. Underskattar sig själv ungefär.

Sure du får skriva hur du vill men hela berättelsen lät så himla fel nu med del fyra och det är inget jag tror ett fan skulle kunna smälta in.

http://laattis.blogg.se

 
Marielle

Marielle

13 juli 2010 21:36

Det kommer en förklaring till allt det här. Just keep on reading, den kommer i kapitel 7.

http://mytwilight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ida

14 juli 2010 21:29

okej, har läst det där med att folk har kommenterat såna idiotiska saker! och det är verkligen piss av dom måste jag säga. Jag gillar verkligen din story.. men vad händer? Bella lämnar Edward för Emmet? Emmet lämnar Rose för Bella? allt blir fuckt up.. Det är ju Bella och Edward-så ska det va.. lite synd att du förstörde hela grejen. Men i och för sig.. det är DIN historia :D så jag gillar det, jag gillar det starkt! FORTSÄTT MED DET DU GÖR, det är jätte bra :) även om jag är ett starkt bella&edward fan ;) Kram på dig, och du ta inte åt dig av vad folk skriver för skit, du är jätte duktig!

 
Ingen bild

Sara

16 juli 2010 15:16

Okej, du måste glömma ALLT jag skrev i kommentaren på kap. 5! Jag visste inte att jag hade missat fyran, och när man hoppade från trean till femman blev det jätte-konstigt! Förlåt för kommentaren på kap. 5 , du får inte ta åt dig det!

Och glöm inte att jag ÄLSKAR roses.

KRAM

 
sara

sara

20 juli 2010 18:04

alltså du skriver jätte bra men nu blev berättelsen genast dåligt! Emmett och

http://dasa.blogg.se

 
Ingen bild

Mimmi

30 juli 2010 09:12

Hej du skriver bra men hela berättelsen handlar ju om Bella och Edward och om du inte gillar det så huyr kan du gilla twilight? Det e som en ny start på Twilight och det e bra men det börjar bli jätteöverdrivet!!!
Jag tycker du skriver bra men det är för mkt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se