Twilight  News

Direktlänk till inlägg 14 juli 2010

Roses - Kap 5

Av Sofie - 14 juli 2010 11:00

Hej=) Har kommit fram till ett nytt system med Roses, så fort jag har två kapitel klara så publicerar jag ett nytt. Jag skrev nyligen klart kapitel 7 så här kommer alltså det femte kapitlet. Blir kanske lite mer ojämn updatering såhär, men det blir enklare för mig att inte ha någon tidspress=)


Jag vill be er som inte gillade det fjärde kapitlet att ge det hela en chans. Det finns en förklaring till det hela, och den kommer i kapitel 7. Läs tills dess, och avskyr ni min förklaring också så kan ni sluta läsa för då har jag inget att ge er. Men jag anser att ni missar något om ni lägger av nu.


Ni som inte läst något/några av de tidigare kapitlena, klicka här så kommer ni till dem.


Kapitel 5


Jag var inte arg, jag var bara ledsen. Min älskade sen många år hade lämnat mig. Fast han var inte min älskade längre. I samma ögonblick han kysste Bella var han död för mig. För alltid. Frågan är vem jag är utan honom?


Carlisle hade räddat mitt liv den där hemska natten och även om det inte var ett liv jag önskade kände jag att jag var skyldig honom att stanna. Dessutom vet jag inte vart jag skulle ha tagit vägen om jag lämnat dem. De var de enda som visste vem jag var. Mor, far och alla de andra hörde till det förflutna och de trodde jag hade rymt iväg med en annan man. Det var Royce som hittat på den historian, han hävdade att jag sagt till honom att jag skulle lämna honom för en annan.

Men det var självklart inte sant. Fram tills den där natten hade jag trott att Royce var den rätte. Men nu när jag tänkt över det så himla många gånger visste jag att det inte varit så. Han älskade aldrig mig, jag var bara en i raden för honom, och tillräckligt vacker för att kunna bli hans hustru.


Emmett var så lik Veras Henry och han påminde mig om allt jag förlorat när jag slutade vara mänsklig. Det var anledningen till att jag räddat honom. Delvis. Men det var över nu.


Jag kallades tillbaka till verkligheten med ett ryck när jag kom att tänka på Nessie. Bella fick inte ta henne.


”Nessie!” flämtade jag.

”Ring Jacob Edward! Fort!” sa Alice. Edward plockade upp telefonen och slog Jacobs nummer.

”Hej” sa Jacob när han svarade.

”Har Bella kommit för Nessie?” frågade Edward snabbt.

”Nej, borde hon ha gjort det?” sa han förvirrat.

”Jacob ta henne och stick!” nästan skrek Edward i luren.

”Edward lugna ner dig, vad är det?” sa Jacob skrämt.

”Bella har stuckit tillsammans med Emmett.” sa Edward.

”Va! Är du säker? Bella och Emmett?” sa han chockat.

”Ja Jacob, de kysste varandra, tog varandra i handen och sprang iväg tillsammans, så jag är ganska så säker.” sa Edward ironiskt.”Kom igen, ta Nessie och stick. Jag tänker definitivt inte släppa henne till Bella.” fortsatte Edward. ”Men vart ska jag gå?” undrade han. ”Dra till Kina om du känner för det, lämna bara Forks.” sa Edward snabbt. ”Jag är på väg bort om två sekunder.” sa Jacob och la på.


”Han och Nessie är på väg bort därifrån nu.” sa Edward lättat. Alla andades ut, fast vi alla hört hela telefonsamtalet. Bella fick göra vad fan hon ville men någon rätt till Nessie hade hon inte så som hon ignorerat henne den senaste tiden.

Plötsligt ringde min mobil. Det var Bellas namn som stod på displayen.

”Det är Bella!” flämtade jag.

”Sätt på högtalare.” sa Carlisle spänt. Det var inte lätt för någon av oss.


Jag satte på högtalaren. ”Isabella…” sa jag fränt.

”Rosalie, var är min dotter?” nästan skrek hon i luren.

”Jag är hemma nu och här är en lapp från Jacob där han undrar om jag blivit galen. Det står också att du beordrade honom att sticka med Renesmee. Varför gjorde du så Rosalie?” fortsatte Bella skrika.

”För det första, Cullen Manor är inte ditt hem längre. För det andra så beordrade jag inte Jacob att ge sig av med Nessie och så står det inte på lappen heller det kan jag garantera. Alice också.” Jag kollade på Alice och hon nickade. Vi hade båda sett vad Jacob bestämt sig för att skriva.

”Men var är min dotter Rosalie?” skrek hon. ”Det berättar jag naturligtvis inte Isabella.” sa jag hätskt.

”Men jag är hennes mor, hon är min dotter!” sa Bella argt.


”Hon kallar inte ens dig för mamma längre.” sa jag argt.

”Nej och vem kallar hon mamma då?” sa Bella förargat.

”Mig.” sa jag enkelt.  Bella blev alldeles tyst.


”Det är sant Isabella.” sa Esme kallt. Om det var något Esme avskydde var det föräldrar som struntade i sina barn. Esme hade haft överseende med Bella i och med allt hon gått igenom den senaste tiden men nu var Esmes tålamod slut.

”Jag förstår inte hur du kunde göra så mot stackars Renesmee. Hon undrade förtvivlat var hennes mamma var i början och Rose och Edward försökte trösta henne så gott de kunde. Och till slut så betraktade Nessie Rose som hennes mamma. Och du kan inte beskylla Rose för det Isabella, det var ditt eget fel.” Esme var rasande.

”Vad Esme försöker säga Isabella är att både du och Emmett kan dra åt helvete.” sa Edward argt. Det var första gången han yttrat sig under samtalet.

”Edward jag är så ledsen.” viskade Bella.

”Jag vill aldrig se dig igen. Det vill ingen av oss. Och du kan hälsa Emmett att ingen vill veta av honom heller, särskilt inte Rose.” sa Edward lågt och så tog han telefonen ifrån mig och smällde igen den.


Ingen sa något på en lång stund.


Carlisle bröt tystnaden. ”Jag vet att det här är mycket att ta in, men vi måste börja springa igen om vi ska hinna till Eleazar och Carmen i tid. När kommer Jane och Demetri?” frågade han.

Alice ansträngde sig för att se efter. ”Deras flyg landar om en timme i Juneau, sen springer de till Carmen och Eleazar på en halvtimme. Det här är välplanerat, det kommer vara helt mörkt när de anländer så de behöver inte oroa sig för exponering.”


”Det kommer ta oss ungefär en och en halv timma att springa till Carmen och Eleazar, vi blev ordentligt försenade av hela grejen med Isabella.” sa Carlisle. ”Med andra ord måste vi skynda oss” fyllde Jasper i.

”Så sant som det är sagt.” sa Carlisle och rufsade om Jaspers hår.

”Hmpf, med tanke på att du bara är hundra år äldre än mig så vet jag inte om du får göra så.” sa Jasper med glimten i ögat. Vi började springa.

”Med tanke på att hundra år är längre än en genomsnittlig livslängd för människor så får jag faktiskt göra så.” sa Carlisle och gjorde det igen.

”Aro är ungefär hundra år äldre än Caius, men hur tror du Caius skulle reagera om Aro gjorde så på honom?” frågade Jasper skämtsamt.

”Tja, jag vet inte riktigt, du får väl fråga.” sa Carlisle och blinkade. Alla började skratta vid tanken på hur det ”kungliga” Volturi skulle reagera på en sådan fråga. Vampyrer kunde inte svimma, men det kanske finns undantag? I så fall skulle definitivt Caius svimma av chock, mer uppblåst varelse får man leta noga efter om man ska hitta någon. Han var väldigt besatt av sin kunglighet.

Det gick en timme, vi småpratade bara om oviktiga saker och retades sinsemellan. Ingen ville tänka på allvaret som väntade, eller allvaret som varit.


Men alla gjorde det ändå. Edward tänkte en del på Bella men jag stängde det ute. Jag behövde fokusera på det som väntade. Jane var riktigt farlig. Hon kunde inte påverka mer än en i taget men man ville inte bli utsatt för smärtan. Den var verkligen helt obeskrivlig. Hon hade utsatt mig för den när Cullens var på besök i Volterra när jag var ungefär 10 år gammal som vampyr. Carlisle tyckte att det var lämpligt att Aro, Caius och Marcus fick träffa de nya tillskotten i familjen, alltså mig och Emmett. Besöket var väl ganska lyckat om man bortser incidenten med Jane.


Hon ansåg att jag flirtade med hennes tvillingbror Alec och att det var därför hon använde sin gåva med Edward läste i hennes tankar att hon ville bestraffa mig för att jag var vackrare än henne. Aro i sin tur läste Edwards tankar och såg att Edward hade rätt och han bestraffade Jane. Hon fick inte släcka sin törst på en månad. Jag visste att det var en väldigt svår tid för henne och jag njöt varenda sekund eftersom jag visste att Jane led. Som jag led när hon torterade mig.


”Rose.” tänkte Edward och avbröt min tankegång. ”Jag måste berätta det här för dig, det förstör mig att jag inte sagt något förut. Jag är så ledsen.” Så började han berätta . Jag lyssnade och såg vad han tänkte. Hela min värld stannade upp. Jag tvärstannade och de andra stannade också där vi var mitt i den kanadensiska skogen.


”Du visste…” viskade jag plågat. ”Visste vadå?” frågade Esme förskräckt. ”Han visste att Emmett inte älskade mig längre.” sa jag kallt. ”Han har vetat det ända ifrån början.” fortsatte jag.

”Snälla Rose, låt mig förklara det för de andra.” bad Edward.

”Visst.” sa jag likgiltigt.

”Emmett har varit kär i Bella ända sedan hon flyttade hit till Forks.” sa Edward sakta. Esme skrek till av chock. Carlisle lade tröstande armen om henne.

”Och du har inte sagt något?” sa Esme tvivlande.

”Han är min bror Esme, jag kunde inte säga något, ens till Bella eller till dig Rose.” sa Edward urskuldande och jag visste att han såg på mig. Jag fortsatte stirra in i skogen. Den var vacker men jag kunde inte uppskatta den. Inte nu.


”Hur kunde du Edward?” skrek jag. ”Hur kunde du göra så mot mig?”

”Men hur kunde du låta det hända?” Jag kände Carlisles ilska ”Både Emmett och Bella är gifta och definitivt inte med varandra.” fortsatte han.

”Jag hade ingen aning om att de hade ett förhållande. Det senaste har jag inte hört Emmetts tankar men det är inget jag reflekterat över. Nu inser jag att Bella har haft sin sköld över honom.” sa Edward plågat.

”Jag kan inte hantera det här just nu.” sa jag tvärt.

”Men Rose.” sa Edward.

”Edward.” sa Carlisle varnande. Edward fattade vinken och höll sig tyst.  Även mentalt.


Vi fortsatte springa och vi nådde till slut Alaska. Några mil bort från Eleazars hus stannade jag. En syn forsade över mitt inre.

”De slår snart sönder deras vardagsrumsfönster. Vi måste springa fort nu det sista!” skrek jag och så satte vi fart igen. Vi fick snart syn på huset och jag tog täten. När vi nådde huset såg vi det trasiga fönster men jag beslutade mig för att vi skulle ta dörren. Eleazars och Carmens hus var byggt så ytterdörren ledde rakt in i tv-rummet och Jane och Demetri skulle anta att vi tog fönstret.

Jag sparkade in ytterdörren och där stod Jane och Demetri. Carmen låg på golvet, det var tydligt att Jane torterat henne. Eleazar satt bredvid henne på golvet.

När Jane såg oss började hon skratta. Hennes tankar var riktade på att Bella inte var med och hon tänkte precis rikta sin gåva mot mig. Jag log och hann rikta gåvan mot henne först.


Jag log skadeglatt mot henne och ökade hennes smärta. Jane ramlade ihop på golvet. Jag kände hur hon började tyna bort men jag struntade i det. Hennes tankar virvlade innan de fastnade på en enda människa. Aro Volturi.  

”Hon älskar Aro!” tänkte jag chockat och släppte taget om hennes gåva. Jag tog ett par steg bakåt i ren överraskning. Edward stirrade på mig.


”På riktigt?” frågade han.

”Du såg vad jag såg.” svarade jag.

Jane öppnade sina ögon. Jag spände mina ögon i hennes. ”Vi är många fler än er Jane, så akta dig för att använda din gåva. I så fall kommer du råka illa ut. Okej?” sa jag skarpt. Jane nickade.  Esme kopplade ett grepp på henne. Demetri såg rasande ut.

”Det gäller dig också Demetri.” sa Edward. Demetri nickade men såg fortfarande lika rasande ut. Jasper låste fast hans armar bakom ryggen på honom och viskade i hans öra. ”Försöker du dig på något är du död.” 

”Jane, du och Aro? På riktigt?” frågade Edward roat.

”Vi älskar varandra.” svarade Jane trotsigt. 

”Fel.” avbröt Jasper. ”Som du säkert känner till så har jag gåvan att känna av andra personers känslor och jag kan försäkra dig om att Aro aldrig känt kärlek när han har tittat på dig. Snarare förakt. Han har bara utnyttjat dig.”


Och med den kommentaren raserade Jasper hela Janes värld.


..................................................



Japp, där var det femte kapitlet. Hände väl inte så himla mycket där kanske, inte ett av de bättre kapitlen enligt mig, men det duger :D


Läs och KOMMENTERA! Personliga påhopp publiceras inte.



//Marielle=)


PS. Maries kommentar till förra kapitlet var så jävla bra!  


"Folks kommentarer är ju löjliga :P Hur skulle hon kunna ändra Stephenie Meyers syn på vampyrerna? Och det spelar väl ingen roll att Stephenie Meyer inte skulle ha skrivit såhär? Stephenie har dessutom inte så mycket med det här att göra, det är inte hennes fan fiction och Marielle får skriva vad hon vill, om hon så vill att Esme dödar Edward, Bella blir emo och Renesme tar över hela världen. Fortsätt skriv! :)"


Skrattar ihjäl mig så fort jag läser den, tack så mycket Marie!

 
 
Hannah

Hannah

14 juli 2010 11:41

Jag gillar din fan-fic väldigt mycket Marielle! :)

Kanske inte är så många som gör det (iaf inte som det låter av dom som kommenterat), men jag tycker att det här är en intressant och bra berättelse. Fortsätt gärna skriva mer!

Fan-fics är ju till för att man ska kunna skriva om karaktärerna och ändra hur man vill (som Marie sa). En del som skriver fan-fics skriver ju så kallade "SLASHERS" (typ Edward/Jacob eller Bella/Jacob eller Rosalie/Edward eller Emmett/Bella mfl.) och jag tycker inte att det är fel så länge historierna är roliga, intressanta och spännande.
Så strunta i den elaka kritiken (påhoppen) som omogna människor skriver. Om de inte gillar den.. So what? De får väl skriva en egen fan-fic i så fall... Eller läsa något annat. ;)

Annars är jag mer av ett ALICE-fan men nu gillar jag Rosalie mer också. Tack för att du skriver och publicerar "ROSES" här. :D

Mvh Hannah

http://hardcorebabydyke.blogspot.com

 
Ingen bild

Lollo/TwiMe

14 juli 2010 13:05

Nu blev det mycket bättre. I dem vanliga twilight böckerna Älskar jag Bella. Det är ju så Bella är på riktigt.
Men jag gillar nästan alla som är med i Twilight.
Allra mest The Cullens.
Att läsa om hur Rose värld är, är verkligen underbart!
De här kapitlet fick allt att blir lite bättre. Jag längtar verkligen till dem nästa. Och se hur Allt löser sig.
Du är VERKLIGEN bra!
xoxo

 
Bullllen

Bullllen

14 juli 2010 14:19

Awesome! Awesome awesome awesome½ Love to it. Jag älskar det. Jág har alltid älskat Emmett och egentligen långt långt borta hoppats att Bella skulle välja honom. Men sen när du publicerade kändes det så fel. Jag läste nästa kapitel (detta) och blev helt fast igen! Så sluta inte, det kommer en förklaring. Nu orkar jag inte bry mig så mycket om att de är tillsammans. Hur Rose och Edward fortsätter och Rose's gåva gör allt bara mer spännande. Nästa del fort? Kram

http://tankarmedliv.blogg.se

 
bella

bella

14 juli 2010 15:38

kommer det fler kapitel?? jag hoppas det för jag måste få veta hur det slutar.

http://belloyellow.blogg.se

 
Ingen bild

Ellen

14 juli 2010 17:22

Det är är fortfarande hemskt men lite bättre iallafall.Edward är inte så dum att han skulle veta om inte göra någonting,så allt är fel loiksom.

 
Ellinor

Ellinor

14 juli 2010 21:02

Tycker du ska vara stolt över alla kapitel du skriver för du gör ett jättebra jobb! Jag tycker inte att det var något fel på förra kapitlet, det var snarare en bra och spännande twist i det hela:)
Fortsätt skriva bara^^

http://ellinormlh.blogg.se

 
Ingen bild

ida

14 juli 2010 21:40

okej.. Du är sjukt duktig! Jag kan inte säga att jag älskar storyn, men det är DIN EGEN syn av det hela, och det är så roligt att få läsa hur andra tycker och tänker om twilight serien. Längtar till nästa kapitel, du är jätte duktig!

 
Ingen bild

Ellen

14 juli 2010 22:31

Hon förresten Jasper sa att han känner av känslor om han nu gjorde det,då måste ju han ha vetat det hela igenom Bella,Emmet eller Edward.Så du har inte tänkt igenom det hela känns det som.

 
Marielle

Marielle

14 juli 2010 22:38

Ellen: Det kommer en förklaring, just wait and see=)

http://mytwilight.bloggagratis.se

 
SockerB

SockerB

15 juli 2010 21:31

Hej! Måste tyvärr säga att jag förstår hur alla som ratar din novell tänker, men jag förstår också dig. Och jag skiter fullständigt i vad karaktärerna har för hemliga kärlekshistorier bakom ryggen på varandra, hur de är som personer eller hur de uttrycker sig. Du skriver bra och gör det på ditt eget sätt. För, seriöst, hur rolig hade din novell varit om allt var frid och fröjd mellan allt och alla? Nej, precis, inte särskillt kul alls..
Att många tycker att Bella och Edward är skrivet i sten förstår vi nog alla, men jag tycker bara att det kul att läsa hela historien skrivet på ett annat sätt!

Du skriver jättefint, men om jag bara får ge dig ett litet tips så skulle jag gärna se att du beskrev lite mer hur allt ser ut, miljöbeskrivningar helt enkelt!

Annars tycker jag att du bara ska fortsätta att skriva som du gör nu, för även om alla inte gillar det, så skriver du bra!

Take care!

http://lifeaboutbella.devote.se

 
Saga

Saga

16 juli 2010 16:44

Så jävla bra berättelse. Sophia tipsade mig om den (photoandfriendslife) Snälla gör fler kapitel elr gör en egen rolig berättelse! Du är asbra på det här ju!!!

http://www.TwilightVampyren.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ellen

16 juli 2010 23:53

Och en grej till Alice kan ju se i in i framtiden.Varför såg hon då inte att Bella skulle bli sån och se allting med Emme,rosalie,edward!!!Hon skulle ju se vad som hände med rosalie iallafall.

 
sara

sara

20 juli 2010 18:14

vill inte vara taskig men tyckte inte det blev så mkt bättre men jag ska såklart fortsätta läsa och se om förklaringen i kapitel 7 kan vara nåt

http://dasa.blogg.se

 
Mimmi

Mimmi

18 februari 2011 15:16

Snyft!!!
Jag gråter, på riktigt!
Fattar bara inte att Bella och Edward har "gjort slut".
Du är jätteduktig på att skriva men berättelsen är ganska hemsk (inget taskigt).
Jag hoppas fortvarande på ett lyckligt Bella-Edward-slut ; )

http://www.rosanyckelpigan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Ovido - Quiz & Flashcards