Twilight  News

Inlägg publicerade under kategorin Film Recensioner

Av Sofie - 26 april 2011 18:10

Nu kommer min recension på Water for Elephants som jag såg i filmen, lämna gärna en kommentar vad ni tyckte om filmen ;) Alltid kul att läsa vad ni tycker om saker och ting.

SF Bio: Water for Elephants

Orginaltitel: Water for Elephants
Regissör: Francis Lawrence
Utgivningsår: 25e December (Sverige)
Genre: Drama
Längd: 122min
Skådespelare: Robert Pattinson (Jacob Jankowski), Reese Witherspoon (Marlena), Christoph Waltz (August) och Tai (elefanten Rosie)
Vart kan jag se den? Går på biograferna just nu men man kan också bevaka dvdn här!
 
Handling:

Han hade ingenting kvar, inga pengar och ingen att återvända till. Jacobs liv förändras över en dag och han tar beslutet att lämna allt han känner till, han hamnar på ett tåg som tar honom till en helt ny värld. En värld bortom din vildaste fantasi. Men vad döljer sig egentligen under ytan?


Jacob med sin fina utbildning (dock inte slutförd) får anställning som vetrinär på Bröderna Benzinis Spektakulära Cirkusshow men faller snabbt för cirkusens vackra ryttarinna Malena. Det finns bara ett problem, hon är gift med djurtränaren August vilken har förfärliga humörsvängningar. Cirkusen ska räddas av en elefant vid namn Rosie, men det går trögt till en början. Banden mellan karaktärerna växer och i slutet handlar allt om överlevnad.

Vad tycker jag?
Jag gillade verkligen filmen! Som jag tidigare har skrivit så älskade jag boken så filmen hade ganska höga förväntningar på sig, men den levde upp till de bra. Det som jag tyckte om var att filmen följde boken ganska bra, vi vet väll alla att man inte kan få med allt som står i boken så klart godkänt på den punkten. I filmen visar Robert verkligen att han kan spel annat än en vampyr hunk, han gör det riktigt bra och hans charm på bioduken är fantastisk. Reese och Christoph spelar även de mycket bra och jag måste säga att Christoph nästan skrämde mig med att spela sin roll så trovärdigt. Filmen har lite av allt, romantik, drama, känslomässig, spännande men det var också lite komiska inslag och kanske är det därför filmen blir ännu lite bättre :) Så jag rekomenderar verkligen denna filmen till er alla och likaså boken! 
Av mig får Water for Elephants 8/10 
Om ni har sett filmen, Vad tyckte ni?! :D
ANNONS
Av Sofie - 16 april 2011 20:00

Här kommer en liten filmrecension på filmen Easy A och i den är ingen mindre än Cam Gigandet med. (Han spelade James i Twilight).


Orginaltitel: Easy A
Regissör: Will Gluck
Utgivningsår: 25e December (Sverige)
Genre: Komedi, ROmantik
Längd: 1timme och 32min
Skådespelare: Emma Stone (Olive),Penn Badgley(Woodchuck), Amanda Bynes (Marianne) och Cam Gigandet (Micah)
Vart kan jag se den? Kommer ut på Dvd i sommar, bevaka här.
Handling:
Filmen handlar om den skötsamma high school tjejen Olive som efter en liten vit lögn om att ha förlorat oskulden får ett helt nytt rykte på skolan. Hennes nya bad-girl image är positiv, hon blir äntligen uppmärksammad! Olive gör valet att öka sitt rykte lite till för att öka sin sociala status lite till men snart börjar livet snurra ur kontroll. Men där finns en kille som ser igenom hennes hårda yttre och in i hennes varma hjärta.
Vad tycker jag?
Jag gillade filmen! Det är ett High school drama och den har en sprallig charm, skådespelarna är mycket bra! Olives mamma och pappa är riktigt härliga och tar allt med en nypa salt och de är riktigt roliga :) Den är inte riktigt som alla andra high school filmer eftersom den har snabba och skruvade repliker som ofta får dig att skratta mitt i allt.
Av mig får Easy A  7,5/10 
/Sofie


ANNONS
Av Sofie - 2 april 2011 19:30

Vi tar ett litet filmtips ikväll tycker jag! :)


Orginaltitel: Step Up 3D
Regissör: Jon Chu
Utgivningsår: 2010
Genre: Drama, Musik, Dans
Längd: 107min
Skådespelare: Rick Malambri (Luke), Adam G.Sevani (Moose),  Sharni Vinson (Natalie)
Vart kan jag se den? Finns att bevaka på cdon.se och kommer kosta 169kr.
Handling:
De två bästa vännerna Moose och Camille ska börja första året på college i New York. Det tar inte lång tid förens New Yorks undre värld frestar och snart är Moose med i en hårt sammansvetsad grupp av New Yorks street dansare. Snart står de mot världens bästa hip-hop dansare i en showdown som kommer att förändra deras liv.
Vad tycker jag?
Jag kan inte dansa och jag tror det är därför som jag älskar de här Step Up filmerna! Den tredje filmen bjöd verkligen på ny dans och riktigt coola dansscener och jag kan inget annat än att älska den. Jag vill också kunna dansa när jag ser den, det bjuds också på lite dramatik och romantik och det är väll inte fel nu i vintern. Tycker ni om dansfilmer tror jag inte ni kommer bli besvikna på denna filmen :)
Av mig får Step Up 3D 8/10 
/Sophie
.

Av Sofie - 1 april 2011 19:30

Här kommer en liten recension på en film som jag tycker mycket om, i filmen kan vi se snyggingen Cam Gigandet som spelade James i Twilight. Jag älskade musiken i filmen såvill ni lyssna på soundtracket lyssna på spotify ;) Klicka här!


Orginaltitel: BurlesqueSF Bio: Burlesque
Regissör: Steve Antin
Utgivningsår: 2010
Sverigepremiär: 28 januari 2011
Genre: Drama/romantik/musikal
Längd: 119 min
Åldersgräns: Barntillåten
Vart kan jag se den? Går just nu på Bio och dvdn finna att bevaka hos Cdon.se
Skådespelare: Christina Aguilera (Ali), Cher (Tess) och Cam Gigandet (Jack)
Handling:
En ung kvinna (Ali) vill glömma sitt förflutna så hon tar anställning som servitris på en neo-burlesque klubb i Los Angeles. Ali's dröm är inte att vara sevitris utan att få uppträda på scenen! Klubben har dock sett sina bästa dagar och ägarinnan Tess hotas att lägga ner samtidigt som hon jagas av skulder och en affärsman som vill köpa klubben.
Vad tyckte jag?
Jag kan börja att säga "Jag vill se den igen!" Så bra tyckte jag faktiskt att den var, jag kom på mig själv flera gånger med vilja dansa och sjunga och det var svårt att sitta still i biostolen. Filmen hade lite av varje humor, drama och humor och såklart en massa bra musik och dans! Snyggingen Cam spelade sin roll mycket bra och Christina passade in rollen som den glada Ali och Cher, ja det var kul att se henne i filmen :) Gillar du musik, dans och vill ha en good feeling se filmen!
Av mig får Burlesque 8/10 
/Sophie


Av Sofie - 24 juli 2010 19:45

I våras när jag var på filmfestival i Malmö såg jag sverige premiären av filmen Fantastic Mr. Fox och här kommer en recension om filmen.


Orgnialtital: Fantastic Mr. Fox (svenska. Den fantastiska räven)

Regissör: Wes Anderson

Utgivningsår: 2009

Genre: Komedi/Animerad/Familj

Längd: 87min

Produktions land: USA, Storbritannien

Skådespelare: rösterna George Clooney (Mr. Fox), Meryl Streep (Mrs. Fox)

Vart kan jag se filmen? Kommer ut på Discshop.se den 18e augusti 2010, vanlig dvd kostar 169kr, Blu-ray 249kr


Handling:

Filmen bygger på en roman från Ronald Dahl (han som skrev Kalle och chokladfabriken). Det är en filmatisering av den charmige och sluge Mr.Fox som nu har lagt sina vilda dagar bakom sig. Han ska bara göra en liten räd först mot de tre elakaste bönderna Boggis, Bunce och Bean. En historia om vänskap, att gå över gränsen och ansvar.


Vad tyckte jag?

Mycket kul att George Clooney och Meryl Streep gör rösterna till Mr & Mrs Fox de passar siper bra! Det är en helgalen komedi som bjuder på många skratt och filmen var animerad på ett mycket roligt sätt tycker jag. Klockren humor, jag trodde inte att jag skulle gilla filmen när jag såg trailern men jag hade fel :)


Av mig får Fantastic Mr. Fox 8/10

Filmtrailern och lite bilder kommer här, Kram B <3



Källa, Källa

Av Sofie - 23 juli 2010 19:30

Här kommer en filmrecension och jag hoppas ni tycker om den :) 

 

Orgnialtital: The Yellow Handkerchief

Regissör: Udayan Prasad

Utgivningsår: 2008

Genre: Drama/Romantik

Längd: 102min

Produktions land: USA

Skådespelare: Kristen Stewart (Martine), William Hunt (Brett), Maria Bello (May), Eddie Redmayne (Gordy).

Var kan jag köpa den? Den finns att bevaka på Discshop.se

 

Handling:

Filmen handlar om tre personer som aldrig tidigare har träffat varandra, Martine en 15årig tjej, Gordon en pinsam ung man och Brett som precis har blivit utsläppt från fängelset. Martine bestämmer sig för att åka med Grodon och lite senare träffar de på Brett, Martine är inte blyg och frågar om han vill följa med. Det slutar med att tre främlingar gör en bilresa genom Lousiana och de lär känna varandra genom deras känslor av ensamhet.


Vad tyckte jag?

Det är en ganska djup film och man får möta en man där nästan allt gått fel och Kristens karaktär som blint litar på honom. Detta var en intressant film tyckte jag, man får saker att fundera på, ta till vara på det man har. Kristen är super i rollen och hon visar ännu en gång upp att hon är en fantastisk skådespelerska men jag måste också säga att de andra skådespelarna i filmen är som gjorda för sina roller! Filmen har sin egen charm och jag kom på mig själv med att bli bland tycka synd om karaktärerna och ibland log jag för mig själv.


Av mig får The Yellow Handkerchief 8/10

Här kommer trailer och bilder, Kramar B <3



Källa, Källa

Av Sofie - 22 juli 2010 20:00

För ganska länge såg jag och min kompis Alice i Underlandet när den kom ut på bio och nu tänkte jag att jag skulle skriva en liten recension om filmen, enjoy!


Orgnialtital: Alice in Wonderland

Regissör: Tim Burton

Utgivningsår: 2010

Genre: Äventyr/Familj/Fantasy

Längd: 1timme 48 min

Produktions land: USA

Skådespelare: Johnny Depp (Mad Hatter), Mia Wasikowska (Alice), Helena Bonham Carter (Red Queen), Anne Hathaway (White Queen) och Michael Sheen (White Rabbit) m.fl

Vart kan jag köpa den? Discshop.se vanlig Dvd kostar 169kr, Blu-ray 249kr och Blu-ray + Dvd+Digital copy 269kr.


Handling:

Sagan om Alice har funnits länge men denna gången är Alice 19 år gammal och lämnar sitt förlovningsparty. Alice faller ner i ett hål efter att ha följt efter en vit kanin och hon är än en gång i Underlandet. I denna konstiga världen känner hon igen vissa saker från drömmar hon hade när hon var mindre. Hon upptäcker en värd fylld av pratande djur, skurkaktiga drottningar och monster och Alice inser att hon är där för ett skäl.


Vad tyckte jag?

Det var mycket kul att se Tim Burtons version av filmen eftersom jag många gånger har sett den tecknade versionen när jag var mindre. Det mesta känner man igen men det finns också lite nytt vilket var roligt. Tim Burton är en mycket duktig regissör och det var fantastiska specialeffekter och en ganska trovärdig miljö med tanke på att det var mycket datorgjort. Johnny Depp och Helena Bonham Carter är otroligt bra i sina roller så det blir + för filmen :)


Av mig får Alice in Wonderland 7.5/10  men sevärd om man gillar coola specialeffekter och datorgjorda världar ;)

Här kommer trailer och några bilder, har nisett filmen vad tyckte ni om den?



Bildkälla, Bildkälla

Av Sofie - 21 juli 2010 20:00

I våras var jag på filmfestival i Malmö och då såg jag en massa bra filmer från andra länder en som jag tyckte var riktigt bra var en fransk film som hette LOL Laughing out loud. Här kommer en recension på den, Ashley Greene håller på att spela in en film med samma titel så jag undrar om det inte är en amerikansk version av den franska?


Orgnialtital: LOL (Laughing Out Loud) ®

Regissör: Lisa Azuelos

Utgivningsår: 2008

Genre: Komedi/romantik

Längd: 99min

Produktions land: Frankrike

Skådespelare: Sophie Marceau (Anne), Christa Theret (Lola), Jérémy Kapone (Maël)


Handling:

Filmen handlar om den 15åriga tjejen Lola, hon är spänd över att få träffa sina vänner efter sommarlovet. Lola är förtvivlad efter att ha gjort slut med sin pojkvän Arthur och den som förstår henne bäst är hennes kompis Maël. Men det är ett problem för Arthur och Maël är bästa vänner. De lever i en värld full av msn, ipods och mobiltelefoner och de gör allt för undvika sina överbeskyddande föräldrar. När Anne (Lolas mamma) "råkar" läsa Lolas dagbok inser hon att de har riktig dålig kontakt med varandra msn tillsammans lyckad de lösa sina problem och rädda Maëls musik dröm.


Vad tyckte jag?

Jag måste säga att jag gillar denna filmen riktigt mycket, det är superhärligt att de pratar franska i filmen. När jag såg den var det franskt tal och engelsk text vilket funkade kanon men tyvärr kan jag inte hitta att köpa den här i Sverige vilket är riktigt synd. Filmen bjöd på många skratt och handlingen var öväntad, lite romantik och söta killar. Ja den hade lite av varje tycker jag och som helhet va den en mycket bra film!


Av mig får LOL Laughing out Loud 8.5/10

 Här kommer en trailer med engelsk text och min favorit låt från filmen "Little Sister" av Jean-Philippe Verdin. Enjoy!

Kramar B <3


   

Bildkälla, Bildkälla, Bildkälla

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se