Twilight  News

Direktlänk till inlägg 8 december 2009

New Moon Recension & Diskussion del2

Av Sofie - 8 december 2009 20:00

Hej på er :)


Nu var det dags för del två i min New Moon recension/diskussion och jag hoppas ni gillar den förra, missade ni den första klicka då här:

New Moon Recension & Diskussion del1


Förra gången avslutade vi när Edward och Bella satt i klassrummet och Edward just hade citerat filmen.

Efter det är de hemma ho Cullens och Edward berättar om Volturi och detta tycker jag de har lyckats bra med. Det blir som en flashback och så lite mystisk musik i bakgrunden som gör det lite spännande. Man ser Volturies hänsynslöshet, nästan som att de njuter av att skada och det är bra att de kan få fram de känslorna.

Efter det är det dags för Bellas kalas och alla vet ju vad det innebär...

Men till en början ser det riktigt trevligt ut och det är en trevlig stämning, Emmet skämtar och till och med Rosalie ger ett paket även om man märker oviljan i hennes röst.

Sedan är det dags för scenen vi bara har suttit och väntat på, Bella öppnar paketet som hon skär sig på och ja  ni som har sett filmen vet ju vad som händer, Jasper kan inte tygla sina käsnlor. Detta är en mycket bra gjord scen tycker jag, det går i slowmotion iböand och sen speedar de upp och jag tycker det är en bra kombination. Festen slutar inte riktigt som alla hade tänkt sig och Carlisle som är duktig på att hantera blod hjälper Bella. Han berättar också varför Edward inte vill fövandla Bella till vampyr, hans tänk om hennes själ och det är en fin scen.


När Bella och Edward är hemma hos Bella igen märker man att stämningen är lite mer spänd än vanligt. Och vid kyss scenen märker man på något sätt att det nästan gör ont i Edward när han kysser Bella, antagligen för att han redan har börjat tänka på att lämna henne eller för att han inser att allt kunde gått riktigt illa den kvällen. Det är lite konstigt för ingen i Cullens dyker upp i skolan men Edward väntar hemma ho Bella och denna scenen är så sorglig :(

Edward försöker först göra bortförklaringar varför de ska lämna Forks men sen säger han att inte Bella ska följa med och musiken gör stämningen så sorglig. Man kännerl hur klumpen växer i halsen och snart är han borta... It will be as if I never existed. Usch får gåshud bara jag tänker på det! :(

Bella springer efter honom men han är för snabb och han är snart borta, Bella lägger sig i skogen. Charlie är orolig och letar efter henne och till slut hittar Sam henne.


Scenen där månaderna går förbi var bra tycker jag, som ni kanske kommer ihåg spelade de Possibility av Lykke Li i bakgrunden och den passade jätte bra in där. Månaderna gick förbi och Bella pratade i bakgrunden och det var jätte bra tycker jag. Hennes ohörda meddelande till Alice, ja det känndes så sorligt. Efter det kommer det när hon skriker på natten och jag minns fortfarande hur ont det gjorde i en när man såg filmen och jag minns också att jag fick gås hud. Det kändes trovärdigt och man kände hennes smärta, hur ont det gjorde och hur ledsen hon var.  


Här får vi avsluta idag och fortsätta så snart jag hinner.

Jag hoppas ni gillar att läsa det, kommentera gärna eller maila vad ni tycker om de här scenerna jag skrev om idag eller respons på den förra delen.

Det är bara kul! :D

Hope you enjoy the reading, <33


Bildkälla 1, Bildkälla 2, Bildkälla 3

 
ANNONS
 
Ingen bild

Metronyx

8 december 2009 20:15

Har läst lite kommentarer om musiken till filmen tidigare. En del tycker att den inte speglar känslorna i filmerna rätt. Men jag håller inte med, bl.a possibility är så rätt i filmen. Den där scenen när kameran snurrar runt Bella och man ser att månaderna går den scenen är välgjord och jag kände verkligen hennes stumma sorg och apati.

 
Marie

Marie

8 december 2009 20:44

Först måste jag säga att jag älskar er jul-header, och speciellt med citatet från Romeo och Julia. Den delen av filmen är så fantastisk, så stämningsskapande.

Jag tycker att din diskussion har varit jätteintressant att läsa, och ser fram emot resten. Det skulle vara kul att läsa lite mer om vad du tycker om filmen som helhet, om du tycker att de lyckades få fram boken, vad du tyckte om de sakerna som de ändrat, vad du saknar osv. Det kanske skulle passa att avsluta med det när du har gått igenom hela filmen (om du vill förstås :-).

http://www.twilightgrejer.se

 
Ingen bild

Maja

9 december 2009 19:00

En ris jag vill ge filmen är att man får aldrig veta vad Edward hör de andra säga, man glömmer lätt att han har gåva som kan höra andras tankar, gärna krusiva texter då och då t.ex då han pratar med jacob då han återvänt. Jag tänkte då på dem som inte har läst böcker och inte förstår riktigt.

Men annars har filmen en massa rosor!

 
Ingen bild

Alice HAle

22 januari 2010 18:04

Jag tycker det är helt awsome att läsa det du skrivit! Det gör du bra!! Tycker bara att det var lite dåligt på filmen på slutet, när han frågar i fall hon vuill gifta sig ned honom, och det slutar där, det gör det ju i alla fall inte iboken, ellerhur??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 8 juni 2011 19:27

Hejsan Svejsan, sorry har varit bortrest i lite mer än en vecka nu så jag hade ingen möjlighet att lägga upp Breaking Dawn Part I trailern. Det första jag gjorde nu när jag kom hem var att leta upp den och gissa om jag gillade den! :D   Mycket br...

Av Sofie - 28 maj 2011 13:17

Hittade en riktigt fantastisk video från 'So You Think You Can Dance'. Audition och tjejen som dansar i videon heter Melanie och hon dansar till The Meadow som var med i New Moon, jag tror ni alla känner igen den fina låten :) Jag kan inte mycket om ...

Av Sofie - 25 maj 2011 17:28

Här kommer den första officiella postern för Breaking Dawn part 1! Verkligen passande tycker jag :D Nu ser jag verkligen fram emot trailern ;)   Källa ...

Av Sofie - 16 maj 2011 16:29

Fantastiska nyheter alla Twilight fans! Hoppas verkligen att detta är sant, men enligt Sérgio Sá Leitão, ordförande i RioFilme, kommer den första officiella Breaking Dawn Part 1 trailern att visas under MTV Movie Awards, och den ska innehålla scener ...

Av Sofie - 14 maj 2011 09:15

Imdb har nu släppt en lista över releasen av Breaking Dawn världen över och det ser ut som att vi får se BD den 18e november samtidigt som USA :) Spännande det är bara lite mer än 6 månader innan vi får se den!   The Twilight Saga: Breaking Dawn ...

Presentation

Omröstning

vilken är den bästa filmen i Twilight sagan?
 Twilight
 New Moon
 Eclipse
 kan inte välja, alla är lika bra :)

Fråga mig

94 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Twilight  News med Blogkeen
Följ Twilight  News med Bloglovin'

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

esafe

ESafe.se

Gratis Bio

Gratisbio.se

Webfaktura

Öresbud


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se